zarządca nieruchomości

Wątek niezwykle potrzebny. Dziś trudno o porządnego fachowca, więc jeśli kogoś takiego znacie, piszcie! Każda informacja jest na wagę złota. Dzielcie się również trikami jak szybko naprawić usterki. W grupie siła!
Gość

zarządca nieruchomości

Post autor: Gość »

Zastanawiam się, czy wynajem mieszkań to rzeczywiście taki dobry biznes, jeśli weźmie się pod uwagę wszystkie obowiązki – od znalezienia najemcy, przez podpisanie umowy, aż po codzienne problemy, które trzeba rozwiązywać. Myślę o zatrudnieniu zarządcy nieruchomości, ale mam wątpliwości: czy naprawdę warto oddać swoje mieszkanie w ręce obcej osoby? Czy takie usługi się opłacają, a jeśli tak, to jakie są średnie koszty?
aniczka

Re: zarządca nieruchomości

Post autor: aniczka »

To prawda, wynajem może być czasochłonny i wymaga dużo zaangażowania. Jeśli nie masz na to czasu albo nie chcesz się tym stresować, to zarządca nieruchomości może być świetnym rozwiązaniem. Z tego, co wiem, firmy takie jak Per Modum https://www.per-modum.pl/ oferują kompleksową obsługę – od znalezienia najemcy i przygotowania mieszkania, przez podpisanie umowy, aż po rozwiązywanie codziennych problemów, jak naprawy czy kontakt z lokatorami. Co do kosztów, to zazwyczaj jest to procent od miesięcznego czynszu, ale warto dopytać o szczegóły i porównać oferty. Dla wielu osób to naprawdę się opłaca, bo mają więcej czasu i spokój ducha :D
ODPOWIEDZ