Strona 1 z 1

Bardziej pikantnie?

: 11 maja 2020, 8:17
autor: Rom86
Szukam pomysłów na urozmaicenie smaków mięsa, bo od lat robię sosy tak samo, często przy pomocy gotowych zagęszczaczy i już mi się zaczyna ta monotonia przejadać...

Przeglądam różne internetowe delikatesy w poszukiwaniu inspiracji kuchennych i wpadł mi w oko naturalny chrzan tarty bez konserwantów i polepszaczy smaku https://sklep.vitapol.net/chrzan-tarty.html

Czy sos chrzanowy do schabu będzie pasował czy tylko do wołowiny?

Re: Bardziej pikantnie?

: 01 cze 2020, 13:29
autor: borysss1995
Myślę, że do każdego mięsa. Ja lubię sosy z tao-tao, szczególnie sos słodko kwaśny z chilli. Świetnie pasuje do mięsa, pizzy czy tostów.

Re: Bardziej pikantnie?

: 13 sie 2020, 23:25
autor: optimistic
Pikantny ketchup kotlin mi w zupełności wystarcza. Nie lubię az za bardo ostrych dań, ten jest ok.

Re: Bardziej pikantnie?

: 21 wrz 2020, 11:05
autor: jarekmisiejk
Ja często dodaję chilli do potraw z mięsa. Lubię ostre smaki, wyrazisty smak mięsa. Chilli pasuje nie tylko do dań meksykańskich, ale ja dodaję je tez do gulaszu, czy spaghetti.

Re: Bardziej pikantnie?

: 29 gru 2020, 16:09
autor: Łukasz
Jest taki kotlin z piekła rodem, mega pikantny, lubię go dodawać do potraw, ten poziom ostrości mi wystarcza w zupełności