Radzimy, na jaki model samochodu postawić, który kurs wybrać, do jakiego fryzjera najlepiej pójść. Masz pytanie, szukasz podpowiedzi i rady? Odpowiedź znajdziesz tutaj.
mam kilka pomysłów odnośnie własnej restauracji, może pizzeri...w każdym razie przerasta mnie ogrom papierkologii z tym związanej, sanepid i te sprawy. wiadomo, bez ryzyka nie ma szampana. ktoś miał już z czymś podobnym do czynienia i mógłby odpowiedzieć mi na kilka pytań?
Jak prowadzisz własny biznes to polecam zwłaszcza restaurację to może zainteresuje cię oferta tej firmy https://www.chlholding.pl/ która zajmuje się transportem gotówki. Lepiej chyba zlecić im taką usługę niż samemu wozić większe pieniądze i ryzykować kradzież. Zlecasz to im i masz pewność że wszystko przebiegnie jak należy.
Restauracja to typowa inwestycja długoterminowa, uważaj na początkowo małe zyski, możliwość ewentualnych strat. Będziesz musiał wykazać się dużą cierpliwością. Polecam kontakt z osobami bardziej doświadczonymi.
Jeżeli chcesz iść w gastronomię to musisz wiedzieć że jest to dobry lecz niebezpieczny biznes, w bardzo łatwy sposób można się nieźle przejechać i wyl;ądować z niczym oprócz długów. Dlatego warto prowadzić spółkę ponieważ na stronie https://sprzedajspolke.pl/ można ja sprzedać razem z zadłużeniem co sprawi że nie bedziesz mieć w ogóle zmartwień.
We własnej gastronomii na pewno warto zainwestować w miksery ręczne Przydadzą się do wszelkiego rodzaju kremów, zup, sosów i wielu innych potraw i składników.
Jeśli postawisz na pizzerię to przede wszystkim nie zapomnij zakupić porządny piecyk . OD niego może w dużej mierze zależeć smak pizzy - klienci to odczują. Tutaj http://gastro-swiss.pl/ możesz zakupić taki sprzęt gastronomiczny - także zamrażarki, maszynki do np mięsa, a także wiele innych przydatnych maszyn i narzędzi. Grunt to zakupić raz a porządnie taki sprzęt bo to inwestycja na lata. Jeśli na start zainwestujemy w porządny sprzęt to potem będzie już z górki
Pilnuj wymogów BHP. I nie mam tu na myśli tylko obowiązkowych szkoleń oczywiście ale przede wszystkim artykuły i oznaczenia w jakie trzeba zainwestować. Przykład to takie instrukcje https://www.sklep.spart.com.pl/category ... astronomia koszt nie jest duży jak widać ale w wielu miejscach w lokalu takie muszą się znaleźć. Tak samo znaki ewakuacyjne, przeciwpożarowe, gaśnice, apteczki - w każdym lokalu muszą się znaleźć takie artykuły. Najwygodniej można zamówić w sieci właśnie, firma Spart ma duże doświadczenie i znajdziecie w ich ofercie produkty wysokiej jakości, w rozsądnych cenach, ze sprawną wysyłką.
Pamiętajcie przede wszystkim o tym, jak ważne jest odpowiednie wyposażenie całej restauracji. Ja w tym celu polecałbym zainteresować się ofertą od https://jamp.com.pl/kontakt/ U nich na pewno znajdziecie wszystko to, co pozwoli Wam na stworzenie odpowiednich i najlepszych warunków.
Oprócz różnych dań warto również zdecydować się na fast foody, które są niedrogie, ale świetnie smakują i klienci je uwielbiają. Pomyślcie koniecznie o tym. Tutaj https://www.gastropuls.pl/urzadzenia-do ... 4-00000391 jest namiar na miejsce, w którym można się zaopatrzyć w odpowiedni sprzęt. Koniecznie sobie tam zerknijcie.
W mojej opinii natomiast warto także wziąć pod uwagę ofertę hurtowni gastronomicznej https://galeriagastro.pl/urzadzenia-do- ... 76_77.html z której korzystam już od dawna i jestem w pełni zadowolony. Zawsze profesjonalny kontakt, dobry zakres cen i krótkie terminy realizacji. Nie zawiedliśmy się, dlatego też na pewno będziemy tą współpracę kontynuowali.
nam znajomi polecicili firme ktora wykonala nasz projekt lokalu gastronomicznego - mysle, ze najrozsadniej jest popytac przyjaciol czy rodzine, moze ktos mial z okolicy juz doswiadczenie w temacie
Wyposażenie jest mega wazne, sama mam sklep i regularnie zastanawiam się nad zakupem odpowiednich produktów na http://montip.com.pl Dla mnie podstawa to najwyższej jakości produkty.
Własna restauracja to spore wyzwanie i dużo pracy. Jak nie masz jeszcze wyposażenia to szukaj u nich MM Gastro - kompleksowe wyposażenie gastronomiczne.
Nie zapominaj o odpowiedniej utylizacji odpadów. Restauracja z pewnością będzie generować olej. Dlatego warto nawiązać współpracę z tą firmą https://www.wektorsc.eu/odbior-oleju-przepracowanego/ Zajmuje się ona m.in wywozem oleju przetworzonego oraz innych odpadów niebezpiecznych.
Jak chcesz mieć własny biznes to zacznij najpierw od zakupu porządnego laptopa. Możesz to zrobi za gotówkę lub w leasingu bo też takie opcje niektóre sklepy internetowe mają. Polecam sprawdzić na przykład sprzęt ze stajni Lenovo: https://itnes.pl/komputery-lenovo-v55t- ... -site.html bo obsłuży wszystko przez najbliższe kilka lat bez wymiany.
andrusz pisze: ↑08 cze 2020, 16:25
mam kilka pomysłów odnośnie własnej restauracji, może pizzeri...w każdym razie przerasta mnie ogrom papierkologii z tym związanej, sanepid i te sprawy. wiadomo, bez ryzyka nie ma szampana. ktoś miał już z czymś podobnym do czynienia i mógłby odpowiedzieć mi na kilka pytań?
W takiej pizzerii zapewne jest wiele drogiego sprzętu. Istotne jest to, aby zabdać o jego bezpieczeństwo. Warto tu sprawdzić np. https://www.optiguard.pl/bramki-antykradziezowe/. Ofeurją bardzo dobre zabezpieczenia.
Witam,zalezy m na tym,aby dowiedziec sie wiecej na temat tego,jak pakowane produkty zamawiacie do swoich biznesow gastronomicznych Czy uważacie,że plastik dłużej utrzymuje świeżość? Przecież w naszych biznesach wlasnie o to chodzi. https://stark.pl/branze-cat/mleczarstwo/ Co sądzicie o produktach nabiałowych pakowanych w ten sposob?
wart jeszcze kupic grilla takiego na gaz do swojego lokalu, ja zamawiałam taki na http://koler.pl od razu mięso jest smaczniejsze i bardziej soczyste . .
Własny biznes w postaci restauracji ? - brzmi fajnie ale bez doświadczenia , znajomości rynku i niuansów charakterystycznych dla tej branży będzie ciężko. Pamiętać trzeba o wielu sprawach, także o tym by jeśli to na przykład jest dom przyjęć z restauracją zatrudnić menagera odpowiedzialnego za to by sala była pełna. Zwróćcie uwagę też na to ,że na takich imprezach pojawiają się osoby z niepełnosprawnością ruchową.Trzeba odpowiednio przygotować sanitariaty oraz jeśli budynek ma schody - koniecznie platformy dla niepełnosprawnych . To wpłynie na wizerunek waszej firmy i przysporzy klientów.
Bardzo dobry pomysł Tylko dobrze to przemyśl. Znajdź odpowiedni lokal, który musi mieć parking oraz powinien być w widocznym miejscu. Jeśli chodzi o wyposażenie do gastronomi, to polecam ich ofertę https://gastromania.pl/. Mają wszystko, co będzie Ci potrzebne, do otwarcia restauracji. Ich produkty są najwyższej jakość, więc będę służyć wiele lat.
mczay pisze: ↑29 lip 2020, 10:08
Pamiętajcie przede wszystkim o tym, jak ważne jest odpowiednie wyposażenie całej restauracji. Ja w tym celu polecałbym zainteresować się ofertą od https://jamp.com.pl/kontakt/ U nich na pewno znajdziecie wszystko to, co pozwoli Wam na stworzenie odpowiednich i najlepszych warunków.
No tak, zgodzę się, że kluczowe jest odpowiednie wyposażenie swojej gastronomii. W codziennej pracy na kuchni nie może Ci zabraknąć np. solidnej i trwałej zmywarki. To teraz podstawa i takie must have. Znasz sprzęty od Winterhalter?? Nie znajdziesz nic lepszego i bardziej wydajniejszego. Taki mercedes wśród zmywarek przemysłowych Produkt na lata.
W każdym biznesie warto mieć stronę internetową. Ważne by była ona łatwa w nawigacji, bo w przeciwnym razie potencjalny klient może się zrazić. Chodzi o wygląd taki jak tutaj
https://pakowarka.pl/
https://www.instrumentydladzieci.pl/
Zawsze lepiej zacząć od solidnych podstaw, czyli w tym przypadku od dobrze zaprojektowanej strony internetowej.
Ja myślę, że to spoko opcja, tylko trzeba trochę się znać na gotowaniu i naprawdę poważnie podejść do sprawy. Teraz klienci są bardzo wymagający więc serwowanie byle czego odpada. Przede wszystkim decydując się na biznes gastronomiczny trzeba zainwestować w odpowiednie wyposażenie. Na pewno przydadzą Wam się pojemniki gastronomiczne do przechowywania przygotowanych dań lub składników. Pojemniki w dobrej cenie znajdziecie w ofercie sklepu Multigastro. Tu kupicie kompleksowe wyposażenie punktu gastronomicznego.
Witam,co sądzicie o tym,aby korzystać z opakowań plastikowych w gastronomii? Uważam,że to dobre rozwiązania, ponieważ rzeczy w plastikach wolniej się starzeją i jest mniejsze prawdopodobieństwo pleśni. https://www.plast-box.com/oferta/katalo ... e-okragle/ Co o tym sądzicie?
Różne akcesoria gastronomiczne z pewnością będą Wam potrzebne przy prowadzeniu własnej restauracji. Warto wiedzieć, co oferuje sklep online Gastronet24. Są to między innymi elektroniczne liczniki wody: https://gastronet24.pl/13100-liczniki-wody . Polecam zapoznać się z ofertą tego sklepu.
Nasza restauracja organizowała ostatnio dosyć spory event - także koniecznością okazało się zaopatrzenie w nowy sprzęt, w jak najlepszej jakości. Dostarczony przez https://gastro4rent.pl/kategoria-produk ... -eventowy/ , specjalistyczny sprzęt eventowy umożliwił nam całkowite sprostanie wymogom. Zyskaliśmy na tym jak nigdy! Na eventy plenerowe także można zamówić co trzeba, ale tym się zajmiemy już po pandemii.
Na szczęście przy prowadzeniu lodziarni mój biznes aż tak nie ucierpiał w pandemię dlatego zdecydowałam się na nową witrynę włoskiego producenta Cattabriga, którą sprowadziłam przez firmę https://mk-komi.pl gdzie sprzedają marki solidnych włoskich producentów w tym zakresie. Do tego kompleksowa obsługa ze strony firmy znacznie ułatwiła cały proces.
Na pewno warto sobie zerknąć na tę stronę https://sklep.technica.pl/noze-do-piecz ... v-8260w20o . Mają tam bowiem ciekawy asortyment, jeśli chodzi o akcesoria do gastronomii. Myślę, że należy się zawsze zaopatrywać w profesjonalnych sklepach, gdzie jest spory asortyment dopasowanych do konkretnego profilu lokalu.
Jeżeli biznes gastronomiczny, to na pewno będziecie potrzebowali dobrej jakości wyposażenia do swojego lokalu. Dlatego też co do mebli kuchennych, akcesoriów oraz sprzętów zdecydowanie mogę polecić Wam, żebyście także sprawdzili hurtownię Invest Horeca z którą mamy okazję współpracować na co dzień. Miła obsługa, racjonalne ceny i terminowość przeprowadzanych realizacji bo można znaleźć u nich również m.in urządzenia do kebaba https://investhoreca.pl/c/1965/opiekacz ... kanek.html Pozdrawiam i udanego biznesu w branży horeca życze!
mczay pisze: ↑29 lip 2020, 10:08
Pamiętajcie przede wszystkim o tym, jak ważne jest odpowiednie wyposażenie całej restauracji. Ja w tym celu polecałbym zainteresować się ofertą od https://jamp.com.pl/kontakt/ U nich na pewno znajdziecie wszystko to, co pozwoli Wam na stworzenie odpowiednich i najlepszych warunków.
No tak, zgodzę się, że kluczowe jest odpowiednie wyposażenie swojej gastronomii. W codziennej pracy na kuchni nie może Ci zabraknąć np. solidnej i trwałej zmywarki. To teraz podstawa i takie must have. Znasz sprzęty od Winterhalter?? Nie znajdziesz nic lepszego i bardziej wydajniejszego. Taki mercedes wśród zmywarek przemysłowych Produkt na lata.
@prócz – dzięki za polecenie marki Winterhalter. Niedawno ją kupiliśmy (model z serii UC) i muszę powiedzieć, że nie mam kompletnie zarzutów. Zresztą spodziewaliśmy się wysokiej jakości, tyle ludzi pisało, że to klasa sama w sobie. Ale dopiero teraz, gdy sami używamy jej w naszej kawiarni, wiemy że to nie były puste słowa Polecam również!!!
Przede wszystkim należy zacząć od stosownego wyposażenia gastronomii. Sprzęt i urządzenia gastronomiczne zamówiliśmy z oferty https://gastromarathon.pl/oferta i to w rewelacyjnej jakości. Warto zaopatrywać się bezpośrednio z hurtowni, jakość gra tutaj ważną rolę. Mocno zyskaliśmy na tej inwestycji!
Mamy restaurację, ale cały ten czas robiliśmy zlecenia na wynos, w końcu się otwieramy, obecnie tylko ogródki, ale niedługo miejmy nadzieję, że otworzymy się już całkowicie na stałe. Ech.. nasza branża dostała popalić, trzeba było jakoś się utrzymać. Nam jeszcze wysiadł niedawno okap, trzeba było kupić nowy i tym razem postawiliśmy na wysokiej jakości okap gastronomiczny, ze stali nierdzewnej, od producenta ALKOS https://alkos.pl/45-okapy-gastronomiczne z Będzin. Ich oferta jest szeroka, mają nieposzlakowaną opinię i nic dziwnego, bo okap działa świetnie, to porządny sprzęt, polecam.
Jeśli chodzi o mnie, to przy prowadzeniu takiego biznesu niezmiernie ważne okazało się zawiązanie z hurtownią artykułów spożywczych. https://www.hurtowniaspozywczawegorzewo.net.pl/oferta dostarczają nam różnego rodzaju mąki, przetwory a nawet nabiał, niezbędny przy tworzeniu naszych smakołyków. Stawiamy na jakość, aby z nasi klienci byli jak najbardziej zadowoleni z otrzymanych potraw.
Mnie to sie zawsze marzyła taka własna, przytulna restauracja z domowym jedzeniem nawet mialam lokal na oku ale nie wiedzialam jak mam sobie to wszystko zaprojektowac. Dlatego wlasnie skorzystalam z uslug profesjonalnej firmy https://consido.pl/projektowanie-restauracji-barow/ ,to byla dobra decyzja
Zawsze chciałem prowadzić własny biznes i postawiłem na gastronomię, nie żałuję wcale. Fakt, że trzeba się narobić, nieustannie wszystkiego pilnować, ale satysfakcja jest. Nawet na tyle dobrze idzie obecnie, że mam w planach kupić nowy, bardziej nowoczesny piec do pizzy. Z różnych ofert to na https://gastromocni.pl/piece-do-pizzy mam kilka typów, muszę jeszcze sobie na spokojnie porównać, ewentualnie się poradzić w tym sklepie.
My teraz staramy się przygotować jak najlepsze zaopatrzenie lodziarni i większość rzeczy załatwialiśmy z firmą https://alelody.pl/ To nie takie proste prowadzić biznes gastronomiczny jak się niektórym wydaje. No w każdym razie my stawiamy na jakość i jak na razie widać tego pozytywny efekty
Organizacja eventu czy innego wydarzenia w jakiejś konkretnej restauracji nie zawsze powinna być przygotowana według jakiegoś konkretnego kryterium. Dla części z nas, są to wybory, które nie zawsze stają się być oczywiste. W mojej ocenie lepiej jest zorganizować event w jakiejś profesjonalnej sali szkoleniowej lub eventowej. Z dostępem do catering, niż w jakijś - restauracji, nawet takie o standardzie PRO.
Właśnie prowadzimy z mężem od niedawna restaurację i jakiś czas temu zdecydowaliśmy się na zamawianie opakowań jednorazowych z naszym logiem by jednak bardziej nasi klienci zapamiętali to miejsce. Opakowania kupujemy zawsze w https://e-opakowania.info/159-opakowania-z-nadrukiem , ponieważ producent posiada najkorzystniejszą ofertę
Taki biznes to fajna sprawa. Dobrze, że masz już kogoś od opakowań. A powiedz mi - od olejów gastronomicznych też? Bo jeśli nie to odezwij siędo nich https://trafinoil.pl/ . Solidny dostawca, który zadba także o recykling zuzytego oleju. Mają dobre ceny. A obsługa jest zdecydowanie kompleksowa. Zresztą rzuć okiem na stronę, a się przekonasz.
W ostatnim czasie z wiadomych powodów powstało wiele dark kitchen czy inaczej mówiąc wirtualnych restauracji. Prowadząc taki właśnie biznes warto zastanowić się nad wprowadzeniem nowoczesnych rozwiązań. Dzięki vicebotowi na przykład można zoptymalizować koszty jak i czas pracy personelu. To naprawdę wiele dla przedsiębiorcy.
Szukam jakiegoś pomysłu na sezon wakacyjny 2022. Kilka dni temu przeglądając Internet znalazłam ciekawą ofertę takich buteleczek z wieczkami w różnych wzorach.
Stosujecie może coś takiego w swoich lokalach gastronomicznych.
Dobrze, a co jeśli chodzi o zmywarki przemysłowe?? Sprzęt must have w restauracji. Na pewno kojarzycie markę https://www.winterhalter.com/pl-pl/ . Liderzy na rynku. Ja bardzo doceniam, że ich sprzęty mają tak rozbudowane parametry. Jakościowo pierwsza liga. Nie ma co oszczędzać, tylko postawić na najlepszych.
Założyłam swój biznes już jakiś czas temu, padło właśnie na restaurację. Nie będę kłamać, że na początku było bardzo ciężko, ale potem było coraz lepiej, a teraz już odetchnęłam z ulgą, bo moja restauracja super prosperuje. Teraz muszę zmienić i kupić fartuch kuchenny , myślałam żeby tutaj https://kitchenista.pl/fartuch-zapaska-kelnerska Znacie ten sklep? Co o nim myślicie? Wolicie zapaski czy takie typowe fartuchy? Chętnie powymieniam się z Wami doświadczeniami
W dzisiejszym dynamicznym środowisku biznesowym, utrzymanie konkurencyjności wymaga stałego doskonalenia umiejętności zarządzania, analizy finansowej i planowania strategicznego. Szkolenia BDO oferują kompleksowe programy szkoleniowe, które pomagają kadrowi kierowniczemu oraz przedsiębiorcom zdobyć niezbędne kompetencje do skutecznego zarządzania i osiągania celów biznesowych
A co możecie mi napisać o firmie https://www.gastromania.cz/reznicke-spa ... desky.html ? Bo ja też chcę otworzyć swoją restaurację, ale cały czas jeszcze nie mam wyposażenia. Myślę czy właśnie u nich nie dokonać zakupu, ponieważ sporo osób chwali sobie tą firmę. Co wy na to?
Prowadzenie własnego biznesu to poważna sprawa. Dlatego też musimy się zastanowić nad tym jakich błędów nie popełniać. Najlepiej jest oczywiście uczyć się na błędach innych. Nie da się ukryć, że biznes online może się wydawać dość łatwą opcją. Ostatnio zainteresował mnie artykuł na temat biznesu online https://moszczenica.info/okiem-czytelni ... t-e-biznes
Moim zdaniem psycholog w biznesie to świetna pomoc dla pracowników, dlatego nie mam zamiaru przed tym uciekać. Na spokojnie się tym zastanówcie, ale zdecydowanie to dla was może być pomocne. Nie żyjemy w czasach, gdzie już się wszystko odpowiednio blokuje. Może warto o tym powiedzieć?
Jeśli jesteś właścicielem firmy oferującej usługi cateringowe, inwestycja w opakowania foliowe jest bardzo ważna. Opakowania foliowe są wygodne w użyciu i pomagają zachować świeżość i bezpieczeństwo żywności podczas transportu. Szeroki wybór opakowań foliowych można znaleźć na stronie https://yanko.com.pl/.
Prowadząc własną restaurację najważniejsza jest współpraca z dostawcami. W temacie ryb i owoców morza Fier Seafood jest liderem na rynku. Wiele restauracji korzysta właśnie z dostaw od nich. Realizują sprawne dostawy, nawet do kilku w tygodniu, nie ma żadnych progów zamówień, więc i małe restauracje spokojnie mogą się u nich zaopatrywać.
Restauracje Tczew oferują szeroki wybór, ale Restauracja Hot King wyróżnia się swoją jakością. Każda wizyta to dla mnie kulinarna przygoda. Ich chrupiące kurczaki są zawsze świeże i idealnie przyprawione, co sprawia, że nie mogę się doczekać kolejnej wizyty.
Na pewno w takim biznesie ważnym aspektem będzie dobry poziom komunikacji pracowników w języku angielskim. Jedną z opcji jaką mamy możemy podczas kwalifikacji danego pracownika wymagać od niego odpowiedniego poziomu angielskiego lub też zainwestować w szkolenia językowe pracowników takie jak np. to Britisch School ICt