Czy ktoś z Was prowadzi lokal gastronomiczny (ja akurat myślę o pizzerii) na zasadzie franczyzy? Jak to wygląda, jesteście zadowoleni? Co w pierwszej kolejności trzeba będzie załatwić?
A ja już jestem w ostatecznej fazie kompletowania sprzętu do mojego lokalu teraz krajalnica nożowa do ciast ADV Polska wjechała na magazyn, jeszcze kilka małych rzeczy i zaczynamy. Mam nadzieję, że będzie to wszystko dobrze prosperowało i przyniesie zyski.
Tam gdzie gastronomia tam jest obrót gotówkowy i dobrze by było się zabezpieczyć przed kradzieżą większej sumy która się nazbiera w ciągu dnia. Osobiście polecam wypróbować ofertę firmy https://www.chlholding.pl/ która specjalizuje się w transporcie gotówki. Dzięki nim twoje pieniądze bezpiecznie dotrą na miejsce przeznaczenia.
Jak już otworzysz własną gastronomię to nie zapomnij o zamówieniu profesjonalnej odzieży dla kucharzy czy kelnerów! I tu mam dla Ciebie namiar na https://www.kupujfartucha.pl/ , gdzie znajdziesz absolutnie wszystko typu spodnie, bluzy, nakrycia głowy, czapki kucharskie. Jest możliwość oznakowania odzieży, a wszystko cechuje się najlepszą jakością. Polecam!
Ja też otwieram swój lokal, ale cukierniczy. Właśnie planuje na stronie https://elhandel.pl/formy-silikonowe-do ... 46_71.html zakupić sobie najróżniejsze artykuły do niego. Przykładowo spodobały mi się tam silikonowe formy, które można wykorzystać do zamrażania czy mikrofali.
Mam zamiar założyć kiedyś swoją firmę. Póki co kończę szkołę policealną http://www.kwupr.pl/ na kierunku, który pomoże mi w przyszłości ten biznes prowadzić, zbieram doświadczenie i wiedzę. Trzymajcie kciuki za młodych przedsiębiorców bo moim zdaniem ich w Polsce brakuje.
Własna działalność zawsze jest dużo lepsza nić praca u kogoś. Ja również jakiś czas temu założyłam własną cukiernię mamy własne wyroby dużo nadzienia zamawiamy na http://jabex.com.pl mają przepyszne produkty naprawdę polecam
A jeśli chodzi o narzędzia sprzedażowe takie jak https://www.sellizer.pl/ co sądzicie?
Pytam, bo ogólnie firmę prowadzę dopiero od kilku miesięcy, ale zastanawiam się jak zwiększyć sprzedaż. Podpowie ktoś bardziej doświadczony?
Prowadząc swoją własną firmę związaną z gastronomią na pewno wiesz, że niezwykle ważnym elementem w tym wypadku jest postawienie na wygodę i wysoki komfort, który pomoże w pracy. Dlatego fartuchy na zamówienie dla gastronomii to świetny pomysł w tym obszarze. Polecam zerknąć na ofertę https://kitchenista.pl/oferta-dla-firm/ ... astronomii gdzie znajdziesz świetne propozycje.
Prowadząc własną działalność trzeba pamiętać o prawidłowym niszczeniu dokumntacji. Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest skorzystanie z tej propozycji tu https://niszczeniedokumentow.eu/ Ta firma zajmuje się profesjonalnym niszczeniem dokumentacji, nośników danych, dysków twardych. Jest na naszym rynku od 1998r ma bardzo duże doąswiadczenie i działa na terenie całego kraju.
Przy prowadzeniu tego typu dzilalności potrzebny ci będzie dobry laptop. Może zainteresuje cię ta oferta tu https://itnes.pl/notebooki/notebooki-hp ... jWWTnbyODQ To znana i ceniona marka na naszym rynku. Laptopy biznesowe, lekkie, mobilne i funkcjonalne. Warto sprawdzić tą propozycję.
Drodzy, rozumiem, że sprzętów do gastronomii jest na rynku multum ale jak już stawiać, to tylko na najwyższą jakość. No i Wam polecę zmywarki od Winterhalter, najlepsze bez dwóch zdań. My też mamy w kawiarni z serii UC – naczynia czy kieliszki są perfekcyjnie domyte i wyparzone. Bajka.
Nie pchałbym się od razu we franczyzę, to na początku wydaje się opłacalne, ale aż tak ogromnych zarobków się nie ma. Sam założyłem swój biznes, udało mi się znaleźć dobrych pracowników, działamy już od jakiegoś czasu i jest ok. Obecnie w naszej pracy panuje zaopatrzony reżim sanitarny, ale i tak zawsze dbamy o czystość i przeprowadzanie regularnej generalnej dezynfekcji, dezynsekcji i deratyzacji. Tym zajmuje się u nas od lat firma Fumigacja Leader: Dezynsekcja i deratyzacja https://e-leader.pl/uslugi-ddd/ z Lubania, spisują się świetnie, mają usługi na wysokim poziomie, polecam ich serdecznie.
W sumie temat jest dość prosty, ale ja nie wiem do końca, co mam zrobić. I czy na pewno na to się opłaca zdecydować. Kolejna sprawa, że tak naprawdę muszę sprawdzać różne opcje i też jeszcze pilnować obowiązków biznesu. Ech, a takie https://awesometn.com/jak-obliczyc-zali ... izycznych/ porady to tylko mi pomagają wtedy.
Wydaje mi się, że warto też pomyśleć o ups przemysłowy , taki awaryjny zasilacz może poratować naszą działalność w przeróżnych aspektach. ja stawiam na konkretny profesjonalizm, nie lubię gdy firma działa na półśrodkach. Jeśli chcemy pracować bez przerw w dostawie energii to musimy pomyśleć o planie B.
W przypadku kiedy będziecie na etapie poszukiwań profesjonalnej pomocy w zakresie rozwoju swojego biznesu i jednocześnie chcielibyście działać we franczyzie to jednak gastronomia nie do końca mi pasowała. Jest to duże wyzwanie i bez doświadczenia ciężko będzie sobie poradzić. Dlatego też zdecydowałem się postawić jednak na własny punkt kurierski z Pakersi https://pakersi.pl/punkt-kurierski-czy-sie-oplaca którzy dają nieźle zarobić i wejście w biznes nie jest dużym wydatkiem. Warto się przekonać i skutecznie rozwijać tym bardziej że zapewniają pełne wsparcie.
Ja też prowadzę własny biznes i mam coraz więcej pracowników, chcę obniżyć koszty działalności więc się zastanawiam nad outsourcingiem. Co wy na to? Znalazłam taki https://www.globewings.net/pl/finanse/o ... ertom.html artykuł w tym temacie i myślę że warto się na taką opcję zdecydować.
Ja też chcę niedługo zacząć własną działalność, jaką formę spółki mi polecacie założyć? Tutaj https://mylegalstore.com/pl/poradnik/ja ... polke-z-oo czytałam o spółkach z o o i to chyba najpopularniejsza opcja. Piszą tam też o zakupie gotowej i nad tym się też jeszcze zastanawiam.
też prowadzę od jakiegoś czasu własną restaurację ale nie jest to żadna franczyza. tak czy siak warto zadbać przede wszystkim o odpowiednie wyposażenie takiego lokalu. Myślę, ze wszędzie przydadzą się porządne naczynia żeliwne a te można kupić w dobrej cenie w hurtowni Gastrosilesia https://www.gastrosilesia.pl/naczynia-z ... 4,307,39,0. rozbudowana oferta, profesjonalna obsługa i sprawna realizacja zamówień.
krzyżówka pisze: ↑23 mar 2021, 10:57
Drodzy, rozumiem, że sprzętów do gastronomii jest na rynku multum ale jak już stawiać, to tylko na najwyższą jakość. No i Wam polecę zmywarki od Winterhalter, najlepsze bez dwóch zdań. My też mamy w kawiarni z serii UC – naczynia czy kieliszki są perfekcyjnie domyte i wyparzone. Bajka.
Tak, jak @krzyżowka, polecę Wam zmywarki gastronomiczne od firmy Winterhalter. My zdecydowaliśmy się po rekomendacji kolegi, który prowadzi kawiarnię i faktycznie jakościowo super sprzęt. No i łatwy w obsłudze, na ten moment bezawaryjny. Dlatego uważam, że warto polecić dalej.
A macie jakieś doświadczenia ze sprzętem chłodzącym w kuchni? Muszę zakupić nowe zamrażarki i zastanawiam się nad skorzytsaniem z oferty: https://gastromocni.pl/chlodnictwo Jest to moja pierwsza restauracja, dlatego wolałbym aby została wyposażona w profesjonalny sprzęt
Zastanawialiśmy się nad franczyzą, ale znajomi, którzy dopiero z niej wyszli, mocno nam ją odradzali. Zamiast tego założyliśmy własny sklep, cukiernię, z naszymi autorskimi wypiekami. Postawiliśmy na wypieki fit, które nasi klienci uwielbiają. Potrzebna nam zamienniki zwykłych produktów, w tym cukru, kupujemy od sprawdzonego dostawcy, z firmy lkow Trade https://www.ilkow-trade.com/pl/zastosow ... wo#no-back z Łozina. Ich oferta jest szeroka, mają korzystne ceny, są rzetelni, polecam gorąco.
A jaki piec do pizzy macie u siebie? Czy są tu osoby, które mają pizzerie, jaki piec do pizzeri uważacie że będzie najlepszy? Tutaj https://gastromocni.pl/piece-do-pizzy wybór modeli duży, ale u nas dopiero są plany biznesowe więc wiedzy dużej nie mam, a nie wiem jaki budżet na ten cel założyć w kosztorysie.
Hiszpańskie sery, szynki, wędliny, tego rodzaju produkty spokojnie zamówimy w https://www.corrida.pl/. To jest bardzo dobra jakość, na pewno wszyscy po prostu będą super zadowoleni. Jak prowadzimy restaurację, zdecydowanie taki właśnie dostawca będzie dla nas idealnym rozwiązaniem
Obecnie sporo znanych sieciówek i restauracji działa na zasadzie franczyzy. W ten sposób można szybko rozwinąć własną firmę pod szyldem znanej marki. Dodatkowo często dostajemy wsparcie specjalisty marki, który podpowiada, jak pokierować firmę, żeby się rozwijała i zarabiała. Wiele praktycznych porad jest też na stronie https://franczyzawpolsce.pl . Są tam też aktualności nt. rozwoju marek w ramach franczyzy.
To też jakaś opcja ta franczyza i w sumie nawet łatwiejsza aniżeli budowanie marki od zera. Chociaż niektórzy tak właśnie wolą
- ile osób, tyle dróg. W każdym razie jeśli jesteście ze stolicy to tu do tej grupy warto się zapisać https://www.facebook.com/groups/166207460532845 i śledzić, gdyż mnóstwo tu ofert pracy i innych związanych z gastronomią
Witam,co sądzicie o opakowaniach na zywnosc? Dopiero zaczynam swoja przygode z gastronomią,dlatego chętnie poslucham bardziej doswiadczonych. Co sądzicie o tym https://www.plast-box.com/oferta/branze ... spozywcza/ Co o tym sądzicie? Chętnie poznam wasze opinie.
Hej. Sam się nad tym właśnie zastanawiam. Na blogu który czasami czytam https://cse.google.bg/url?q=http://agdchrosciel.pl/ pojawia się sporo o AGD i akcesoriach do restauracji, dużo fajnych rzeczy, ale czy jako franczyzobiorca w ogóle muszę się martwić o takie sprawy? Pozdrawiam.
Jeśli już załatwisz najbardziej potrzebne rzeczy to pomyśl o stroju dla pracowników., Pracownicy muszą wyglądać schludnie, czysto. Fajnie by było by każdy fartuch pracownika miał haft na fartuch kuchenny https://kitchenista.pl/haft-fartuch-kuchenny . Dlaczego haft a nie nadruk? Ponieważ haft jest ładniejszy, nic się z nim nie dzieje mimo że pierzesz bardzo często. Sam zobacz
Każdy, kto prowadzi własną firmę i zatrudnia pracowników powinien zerknąć sobie tutaj https://takeafruit.pl/ . Jest tam bowiem wiele ciekawa propozycja, jeśli chodzi o dostawy owoców. Można się tam na spokojnie rozejrzeć, aby znaleźć rozwiązania dopasowane do swoich potrzeb oraz oczywiście możliwości finansowych. Oferta jest bardzo konkretna.
Każdy kto otwiera własny lokal gastronomiczny musi się zająć odpowiednim wyposażeniem wnętrza kuchni. Od siebie polecam wam zerknąć na stronę https://revolution.pl/obrobka-termiczna/frytownice ponieważ mają ogromny wybór tego typu asortymentu. Można u nich zamówić piece cukiernicze, frytkownice czy podkładki pod piece. Koniecznie do nich zajrzyjcie, a może cos wam wpadnie w oko.
Różnego rodzaju sosy bez żadnego problemu można kupić w http://don-kiszot.pl/. Dla gastronomii to bardzo dobre rozwiązanie, można bez dwóch zdań przygotować takie dania np. z kuchni hiszpańskiej, które lubimy, które jak najbardziej nam wychodzą. Sosy są nieodłącznym elementem takiej właśnie kuchni
Gastronomia to trudny temat i jej prowadzenie wymaga duzej odporności na stres. Jesli będziecie poszukiwać kelnerów, kucharzy to skorzystajcie z tej oferty tu https://poradnikpracownika.pl/ogloszenia-o-prace Tu każdy pracodawca może dać ogłoszenia o poszukiwanych pracownikach. Nie ma ograniczeń ilościowych, a też ogłoszenia są bezpłatne.
W sumie to zawsze jest jakieś rozwiązanie. Lecz i tak musimy zainwestować w dobry sprzęt. Bo mimo wszystko takie wymiany sprzętu leżą już po naszej stornie. Także szperając w internecie między innymi tutaj https://www.hendi.pl/chlodnictwo/stoly-mroznicze znaleźliśmy takie specjalne stoły gastronomiczne. Myślę, że nowy taki stół na pewno na sam początek nam się przyda.
Cześć. Jeśli chodzi o mnie, to niedawno otworzyłam własną restauracje, a teraz muszę zająć się sprawami związanymi z bezpieczeństwem. Wiem, że bardzo ważne jest badanie wody zabrze więc stwierdziłam, że skorzystam z oferty najbardziej profesjonalnej firmy, jaka ma w tym temacie doświadczenie.
Jeżeli mogę wam coś podpowiedzieć, to moim zdaniem, bardzo ciekawy asortyment w zakresie wyposażenia gastronomicznego posiada ten sklep internetowy https://gastromania.pl/ . Polecam wam tam zerknąć w wolnej chwili, a myślę że bez problemu znajdziecie coś dla siebie.
Ja od siebie dodam odnośnie sprawdzonych dostawców, że solidny dystrybutor doskonałej jakości oleju roślinnego - rzepakowego i słonecznikowego - a także frytury to firma ERJOX https://www.erjox.pl/o-nas Bardzo fajnie nam się z nimi współpracuje, bo u nich zawsze można liczyć na wysoką jakość produktów, nieprzesadzone ceny i terminowość realizacji zamówień.
jestem po rozmowie z przedstawicielem Barfa Kebab https://franczyza.bafrakebab.pl/ od dawno mi się marzyło otworzenie wlasnego punktu gastro, w sieci na pewno łatwiej, bo ma się już wiele kwesti zorganizowanych _________________________________________________________-
A z ciekawości ile trzeba włożyć w taki biznes i czy długo czeka się na otwarcie jeśli podpisaliście umowę? Ja kilka miesięcy temu chciałem otworzyć swój kebab, ale przeraziły mnie koszty adaptacji lokalu i sprzętu. Do tego ciągłe lockdowny, a taka budka na świeżym powietrzu to co innego.
Słuchajcie, jak nie macie na oku jeszcze zmywarki przemysłowej, to śpieszę z poleceniem. Sprawdźcie też ofertę zmywarek przemysłowych na https://www.winterhalter.com/pl-pl/ . Jeśli chodzi o dobór parametrów, na pewno pomogą ale patrząc na konkurencję, to zdecydowanie ich wyprzedzają. Jakość przez duże J!
Franczyza gastronomiczna wydaje się być fajna, ale na dłuższą metę dość uciążliwa. Pracowałem kiedyś pod jedną pizzerią ogólnopolską sieciówką i ich wymagania były spore co do każdego franczyzobiorcy, a kary wysokie. Ja gdy sam zdecydowałem się na otwarcie restauracji wiedziałem, że chcę zrobić coś swojego. Kuchnia regionalna w tej części naszego miasta mało spotykana i udało się trafić w niszę. Generalnie założenie swojej knajpy to jednak wyzwanie, ale ja od początku chciałem współpracować z najlepszymi dostawcami, nawet fartuchy gastronomiczne zamawiałem z pewnego źródła, aby wszystko było profesjonalne i wyglądało elegancko. Jestem zadowolony z tego co udało nam się osiągnąć. Mimo pandemii, wyszliśmy obronną ręką.
Ja prowadzę swój lokal gastronomiczny i jeżeli mam ci poradzić co trzeba zrobić w pierwszej kolejności to na pewno zorganizować dobry sprzęt do kuchni. Nie potrafię opisać ile nerwów miałem kiedy nie wyrabialiśmy się z obsługą zamówień bo wszystko działało na wadliwym, mało wydajnym sprzęcie albo wcale go nie było i musieliśmy działać ręcznie. Dla przykładu jak zaopatrzyłem się w mieszalnik do farszu to naprawdę udało się usprawnić wiele rzeczy u nas. Więc naprawdę polecam pomyśleć nad tym
W takim biznesie trzeba działać też sprawnie i niezawodnie. Warto dlatego pomyśleć o takich kwestiach, jak odpowiednie wyposażenie, a z tego co zauważyłam to tutaj https://www.gastromania.cz/pristenne-ne ... stoly.html całkiem niezłe można znaleźć propozycje. Dlatego według mnie warto się przyjrzeć ofertom.
Firmy każdej wielkości potrzebują niezawodnych usług księgowych, aby zapewnić stabilność finansową i rozwój. Dobry system księgowy jest niezbędny do śledzenia dochodów, wydatków i podatków. Inwestycja w sprawdzony system księgowy z rekomendacją AFORTI AC jest koniecznością, aby upewnić się, że masz kompleksowy i dokładny system księgowy.
Jeśli szukacie najlepszego dostawcy wędlin i wyrobów mięsnych dla swojej restauracji to polecam producenta z Birczy. On oferuje najlepsze wyroby mięsne sprawdźcie na stronę tam cała ich oferta. Polecam.
Jak powinno wyglądać szkolenie, jeśli w grę wchodzą dane? Powiem wprost, interesuje mnie ochrona danych osobowych szkolenie online i mam nadzieję, że to naprawdę da Wam odpowiednią przestrzeń. Dlatego czekam na pomysły.
Wydaje mi się, że dobrym wyborem będzie też jednak kalkulator leasingu samochodu osobowego . Właśnie dużo osób zachwalało sobie ofertę tej firmy i przede wszystkim obsługa z dużym zaangażowaniem podchodzi do klientów
Pytanie o terminale płatnicze kartą, co używacie u siebie w lokalu? W dzisiejszych czasach każdy szuka oszczędności więc co będzie najbardziej dobre dla małego lokalu gastronomicznego? Co możecie polecić? Ostatnio gdzieś coś czytałem o Sumup, ktoś z Was używa? a jeśli nie to co na ten moment na rynku będzie najbardziej atrakcyjne finansowo?
Biorę pod uwagę również ofertę Polski Bezgotówkowej: https://polskabezgotowkowa.pl/ Czy ktoś moze brał terminal u nich właśnie?
Prowadzenie własnej restauracji to nie jest łatwy kawałek chleba. Bardzo ważna jest współpraca z dobrymi dostawcami. W temacie ryb i owoców morza hurtownia Fier jest warta rozważenia. Sprawne i szybkie dostawy mają, elastyczne, więc nawet spokojnie i małe lokale mogą się u nich zapatrywać. Jakość produktów jest kluczowa i to właśnie to przyciąga gości, więc to bardzo ważna kwestia zadbanie o dobrych dostawców.
Jeżeli macie problem z odgadnięciem hasła do krzyzówek , to zdecydowanie polecam Wam sprawdzić portal, gdzie znajdziecie prawie 400-sta tysięcy odpowiedzi na różne hasła do krzyżówek. Czy ktoś z Was również korzystał z tego portalu?
Moda się zmienia i to jest prawda. Są jednak takie zawody, w których moda poprawia jakość pracy. Co mam na myśli ? A na przykład takie https://rynekmody.pl/bluza-kucharska-fu ... -w-kuchni/ bluzy kucharskie. Kiedyś kochano się w bieli, dziś uważa się czerń za bardziej elegancką i praktyczniejszą. Zgodzicie się, że tak jest ?