Szkoła dla dzieci z autyzmem
Tutaj poruszamy trudne kwestie. Rozwiązujemy skomplikowane problemy, udzielamy profesjonalnych porad z dziedzin finansów, szkoleń, budowlanki i biznesu. Dzielimy się opiniami i wiedzą.
Szkoła dla dzieci z autyzmem
Post autor: madzik956 »
Hej! Gdzie znajdę w stolicy szkołe dla dzieci z autyzmem? Diagnoza spadła na nas jak grom z jasnego nieba i szukamy pomocy. Myślałam o szkole integracyjnej, ale może jest tez dostępna jakas szkoła terapeutyczna? Podobno są dużo lepsze niż te integracyjne.... Będę wam wdzięczna za pomoc.
Re: Szkoła dla dzieci z autyzmem
Post autor: bella91 »
Z tego co mi wiadomo Centrum Terapii Promitis ma szkołe terapeutyczną. Tutaj znajdziesz wszelkie informacje http://www.centrum-terapii.pl/ Jest to jedyna ich taka placówka i mieści się w Warszawie. Przedszkoli terapeutycznych jest znacznie więcej. Jeśli chodzi o szkołę integracyjną to nie polecam. Tam w klasach jest więcej dzieci i efekty terapii nie bedą tak dobre jak w przypadku placówki terapeutycznej.
Post autor: nicola »
Tak dokładnie! Promits prowadzi też jedyną w Warszawie szkołę terapeutyczną z klasami 1-3. Klasy są tam 4 osobowe a zajęcia prowadzi dwóch nauczycieli terapeutów. Na zajęciach realizują podstawy programowe MEN. Prowadzone są też zajęcia z integracji sensorycznej i logopedii. Moim zdaniem to świetna placówka.
Post autor: klara »
Do tej szkoły chodzi mój syn i chyba nie ma lepszej szkoły dla dzieci z autyzmem. Młody ma tam zapewnione wszystko czego potrzeba. Klasy są małe, realizują program i mają ogromne wsparcie terapeutów. Rodzice też mogą liczyć na pomoc psychologów.nicola pisze: ↑01 paź 2021, 21:42 Tak dokładnie! Promits prowadzi też jedyną w Warszawie szkołę terapeutyczną z klasami 1-3. Klasy są tam 4 osobowe a zajęcia prowadzi dwóch nauczycieli terapeutów. Na zajęciach realizują podstawy programowe MEN. Prowadzone są też zajęcia z integracji sensorycznej i logopedii. Moim zdaniem to świetna placówka.
Post autor: milenaa »
Szkoła terapeutyczna Promitis znajduje się w Warszawie przy ul. Wileńskiej. Mają tam naprawdę bardzo dobrą kadrę z ogromną wiedzą i podejściem do dzieci. Ja zapisałam tam córkę, która ma zdiagnozowany autyzm. Centrum Terapii Promitis już nam wiele razy pomogło.bella91 pisze: ↑30 wrz 2021, 7:07 Z tego co mi wiadomo Centrum Terapii Promitis ma szkołe terapeutyczną. Tutaj znajdziesz wszelkie informacje http://www.centrum-terapii.pl/ Jest to jedyna ich taka placówka i mieści się w Warszawie. Przedszkoli terapeutycznych jest znacznie więcej. Jeśli chodzi o szkołę integracyjną to nie polecam. Tam w klasach jest więcej dzieci i efekty terapii nie bedą tak dobre jak w przypadku placówki terapeutycznej.
Post autor: fifi »
Szkoła terapeutyczna Promitis moim zdaniem będzie najlepszym wyborem dla twojego dziecka. Dzieci maja tam zapewnioną odpowiednią terapię i realizują podstawy programu MEN.madzik956 pisze: ↑29 wrz 2021, 11:58 Hej! Gdzie znajdę w stolicy szkołe dla dzieci z autyzmem? Diagnoza spadła na nas jak grom z jasnego nieba i szukamy pomocy. Myślałam o szkole integracyjnej, ale może jest tez dostępna jakas szkoła terapeutyczna? Podobno są dużo lepsze niż te integracyjne.... Będę wam wdzięczna za pomoc.
Post autor: jaśkowamama »
Wybór szkół w Warszawie jest duży. Masz prywatne i publiczne placówki. Ja odradzam klasę integracyjną. Najlepiej wybrać szkołę terapeutyczną a z tego co wiem to jest nią szkoła Promitis o której już Ci dziewczyny napisały. Nie wiem czy są jeszcze jakieś szkoły tego typu w Warszawie.
Post autor: benia »
Polecam szkołe terapeutyczną Promitis. Moja córka, która ma ZA chodzi tam do szkoły. Jest już w 2 klasie i powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolona z tej szkoły. Kontakt z dyrekcją i nauczycielami jest super. Widać, że wszystkim zależy na tym, żeby dzieci jak najlepiej się rozwijały.
Post autor: iwonka »
Słyszałam wiele pozytywnych opinii na temat tej szkoły. Cieszę się, że są takie placówki, które chca faktycznie pomóc dzieciom z autyzmem.benia pisze: ↑27 paź 2021, 23:53 Polecam szkołe terapeutyczną Promitis. Moja córka, która ma ZA chodzi tam do szkoły. Jest już w 2 klasie i powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolona z tej szkoły. Kontakt z dyrekcją i nauczycielami jest super. Widać, że wszystkim zależy na tym, żeby dzieci jak najlepiej się rozwijały.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Motoryzacja - serwis, naprawy, sprzedaż części, nowe/używane auta
- ↳ Moda - trendy, opinie o sklepach i markach ubrań
- ↳ Majsterkowanie - remonty - budownictwo - DIY
- ↳ Dbanie o siebie - zdrowa dieta, sport, pielęgnacja ciała
- ↳ Mężczyźni, miłość i seks
- ↳ Trudne tematy
- ↳ Moda i uroda
- ↳ Zdrowie
- ↳ Zakupy
- ↳ Militaria