Zajadam stres...
Tutaj poruszamy trudne kwestie. Rozwiązujemy skomplikowane problemy, udzielamy profesjonalnych porad z dziedzin finansów, szkoleń, budowlanki i biznesu. Dzielimy się opiniami i wiedzą.
- Antonina
Zajadam stres...
Nigdy nie miałam figury modelki, ale ost przez te wszystkie stresy strasznie przytylam. najgorsze jest to, że wiem o tym a i tak nie potrafię się opanować... zajadam stres ze az "milo". Jak to przezwyciężyć?
- beniamin88
Re: Zajadam stres...
Post autor: beniamin88 »
po 1 to dobry psycholog - jesli problem jest zaawansowany a chyba jest to bez tego ani rusz
po 2 dietetyk - jak bedziesz miec ulozona diete to moze latwiej ci bedzie jej przestrzegac i nie podjadac
po 3 ruch - nie musi byc od razu bardzo intensywny, najlepiej to zacznij od dlugich spacerow, wyjdzi do ludzi, do parku, pooddychaj swiezym powietrzem,
po 2 dietetyk - jak bedziesz miec ulozona diete to moze latwiej ci bedzie jej przestrzegac i nie podjadac
po 3 ruch - nie musi byc od razu bardzo intensywny, najlepiej to zacznij od dlugich spacerow, wyjdzi do ludzi, do parku, pooddychaj swiezym powietrzem,
- tarik1990
a tam psycholog, nie poblazaj sobie i tyle. kazdego dnia ustalaj posilki na nast dzien i choćby nie wiem co to sie tego trzyma, do tego sport, spacery ok ale w dniu bez treningu, a 3 razy w tyg daj sobie w kosc - na silce, na basenie, moze swuash?
- beniamin88
Post autor: beniamin88 »
Nie zgodze sie z kolegą... przez takie podejście możesz dziewczynie zaszkodzić...
- Anzelma
Ja swego czasu sporo schudlam ćwicząc w domu z yuotubem - znajdzisz duzo filmikow, cos znajdziesz na pewno A psycholog uważam, że na pewno nie zaszkodzi! Polecam Poradnię Salomon
- faciosetakije
Post autor: faciosetakije »
A może zaczęłabyś łykać takie tabletki jak positivum Na pewno o nich słyszałaś, bo w telewizji nawet reklama leci. Sądzę, ze mogłyby Ci pomóc poprawić Twój stan ducha i samopoczucie.
- faciosetakije
- faciosetakije
- faciosetakije
Post autor: faciosetakije »
Jeżeli ze stresu zjadacie pół lodówki, to polecam wam zajrzeć tutaj : http://www.marbo-sport.pl/product-pol-2 ... 2-HMS.html Z tego co wiem, to na stronie możecie kupić profesjonalny sprzęt siłowy, który pomoże wam zrzucić kilka kilogramów.
- zając
Jak męczy was taki stres, to może powinniście sie w końcu udać do specjalisty, żeby przepisał wam jakieś konkretne leki? Tutaj : https://psychomedic.pl/psychiatra-lodz/znajdziecie prawdziwych specjalistów, którzy z pewnością wam pomogą w problemie.
Post autor: Mikołaj »
Myślę, że w tym przypadku najwięcej pomoże współpraca z dobrym psychologiem. Sam przechodziłem przez podobny problem i właśnie pomoc psychologa była najskuteczniejsza, więc myślę, że warto spróbować. Tutaj masz namiar na psychologa online https://wetalk.pl z którego pomocy korzystałem.
Post autor: Gość »
Stres często wpływa na nawyki żywieniowe, prowadząc do nadmiernej konsumpcji żywności wysoko kalorycznej i przetworzonej. Osoby pod wpływem stresu często sięgają po słodycze, tłuste jedzenie i napoje słodzone, co może prowadzić do przyrostu wagi i problemów zdrowotnych. Ponadto, niektórzy ludzie pod wpływem stresu tracą apetyt, co może prowadzić do niedożywienia i osłabienia organizmu. Warto poszukać sposobów świadomego zarządzania stresem i nauczyć się używać zdrowych sposobów radzenia sobie, aby uniknąć negatywnych skutków dla zdrowia fizycznego i psychicznego.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Motoryzacja - serwis, naprawy, sprzedaż części, nowe/używane auta
- ↳ Moda - trendy, opinie o sklepach i markach ubrań
- ↳ Majsterkowanie - remonty - budownictwo - DIY
- ↳ Dbanie o siebie - zdrowa dieta, sport, pielęgnacja ciała
- ↳ Mężczyźni, miłość i seks
- ↳ Trudne tematy
- ↳ Moda i uroda
- ↳ Zdrowie
- ↳ Zakupy
- ↳ Militaria